School of life

School of life

Terug naar overzicht
School of life intuigo blog artikel over kiezen wat je wilt in plaats van doen wat je kunt

School of life

“ You can’t stop the waves, but you can learn how to surf”

Vanochtend had ik een bijzondere droom. Het nieuwe schooljaar brak aan en ik was “set to go” om naar mijn vertrouwde school te gaan. Maar eenmaal opgestaan kwam ik tot het besef dat mijn basisschool was afgerond en het nieuwe avontuur op mij stond te wachten. Die kriebels van het onbekende, ik voelde het weer even. Maar ook de onzekerheid wat er allemaal aan nieuwe ervaringen zal staan te wachten en of ik het dan wel “goed” doe.

Momenteel reis ik met mijn net volwassen zoon door Australië.
Hij is hier aan het werk als surfinstructeur. Naast het zoeken van een nieuwe verhouding als moeder en zoon, maar ook twee volwassen mensen, die samen op reis gaan, leer ik ook iets nieuws en dat gaat letterlijk en figuurlijk met vallen en opstaan.
Ik krijg surfles van mijn zoon. Een bijzondere kans en les om aan te nemen hoe ik het leven heb doorgegeven en hoe hij het leven aanneemt en voluit pakt.
Hij weet wat hij wil, heeft een enorm doorzettingsvermogen om zijn doelen te bereiken. Vanuit Leiden met zijn surfboard in trein en tram om in de ijskoude zee toch “thuis te komen” en zich te leren te verhouden tot de golven die hem om zijn oren slaan. Een paar jaar later als surfinstructeur in het hipste surfoord Byron Bay zijn vruchten aan het plukken.

Waar ik tot voor kort een opleiding/training of workshop aan mijn lange lijst toe kon voegen ter bekrachtiging van het “weten” heb tijdens de opleiding professionele communicatie bij Phoenix Opleidingen gekozen om een nieuwe beweging te maken. “Bewust kiezen wat ik WIL, in plaats van iets doen omdat ik het KAN”.

Het voelt regelmatig wiebelig, en spannend is het zeker, net als mijn droom vannacht.

Een bewuste keuze om iets nieuws te leren omdat ik voel dat ik verrijkt wil worden, of gewoon omdat het leuk is, is een andere beweging dan een opleiding doen ter bevestiging van een onzekerheid of ik wel “goed” genoeg ben of genoeg “weet”.

Inmiddels heb ik december mijn angst overwonnen en mijn duikcertificaat behaald. Nu trotseer ik de sterke golven van de oceaan. Oude overtuigingen gaan overboord. En geloof me, die zijn hardnekkig. Zijn ze niet van mij, dan is er wel sprake van een framing door mijn omgeving die al zo lang met mij meereist.

Het voelt goed om zo “on top of it” te zijn, ook al is het nog fragiel en ligt de magische beweging en dus het bekende paadje altijd op de loer.

Ik ga de komende weken mijn golven nog beter leren surfen.
In vertraging, op avontuur, vol nieuwsgierigheid en vertrouwen op wat deze reis mij verrijkt. Mijn “school of life” met vlinders in mijn buik omarmen. Deze golf vind ik wel wat!

School of life

Hoe surf jij jouw golven?

Wil je leren een nieuwe beweging te maken? Onderzoeken welke vertrouwde overtuigingen je niet meer dienen?
Kim@intuigo.nl

Terug naar overzicht

    Jouw vraag

    ×